9 septembrie 2009

Intr-un singur an, fumatorii romani fac scrum aproape doua miliarde de euro

Aceste cifre, date publicitatii de Comisia de Pneumologie din Ministerul Sanatatii, arata cat costa acest viciu care baga in groapa un roman la 16 minute.

13.000 de dolari a ars in 30 ani o femeie din Cluj. Desi este fumatoare de o viata, abia acum, la 60 de ani, isi face un calcul si intelege ca din banii dati pe pachetele de tigari ar fi putut sa faca altceva.

Sunt peste 6 milioane de romani care in medie fumeaza cate 7 tigari pe zi. In total, numarul tigaretelor arse de ei sare de 30 miliarde.

Ca sa mai stavileasca din nevoia de nicotina, cei din Societatea Romana de Pneumologice cred ca taxa pe viciu la tigari ar trebui sa fie mai mare.

Daca pe cei care nu renunta la tigari nu ii sperie pretul, poate o sa ii puna pe ganduri cifrele. Anual, la noi mor din cauza bolilor asociate fumatului peste 33.000 de oameni.

Iar procentul tinerilor sub 16 ani care se apuca de fumat a crescut in ultimii ani de la 28% la 36%.

In ideea in care vreti sa faceti ceva pentru sanatatea dumneavoastra, aflati ca tratamentul specializat anti-fumat include atat terapie medicamentoasa cat si sfaturi de specialitate, toate fara sa platiti un leu.

Puteti beneficia de toate acestea daca va adresati centrelor de consiliere pentru renuntare la fumat, care se afla in incinta spitalelor de pneumoftiziologie si tbc din Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi.

Mai multe amanunte gasiti la urmatoarea adresa: http://www.srp.ro/fumat-cum-sa-ma-las.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu