8 septembrie 2009

De ce Blogger si nu Wordpress?

Desigur fiecare are preferintele lui cand este vorba de platforma de blogging pe care are de gand sa o foloseasca.Eu unul, cand este vorba de Wordpress.com si Blogger.com, aleg de fiecare data Blogger.com .De ce?raspunsul este foarte simplu.

Blogger este mult mai vechi decat Wordpress, ceea ce ii ofera mai multa experienta in domeniu.Blogger.com este online de aproape 10 ani adica din 1999, o vreme in care internetul nici nu era prea promovat iar, Wordpress este activ din august 2005.

Hai sa trecem peste asta si sa spunem ca nu este o problema timpul in care cele 2 platforme au rulat, desi este foarte important pentru ca Blogger a avut sansa sa dezvolte o comunitate imensa, care cu timpul l-a ridicat foarte mult, pe cand Wordpress.com nu.

Problema numarul 2 la Wordpress.com este ca nu iti da libertatea de a face ce doresti cu continutul, asa ca pe Wordpress.com aveti la dispozitie cateva teme, teme care sincer sa fiu le consider plictisitoare + ca nu poti adauga anunturi, lucru pe care multi il considera un mare minus la Wordpress.com .

Multi sunt indecisi in alegerea platformei( ma refer la cei care cauta o platforma gratuita ) pentru simplu fapt ca Blogger este considerat mai slab decat Wordpress, dar eu va spun ca nu este adevarat…daca vrei sa pui continut si sa ai succes, si te dedici blogului pe care il faci, nu are nici cea mai mica importanta platforma pe care o folosesti.Si da Blogger poate sa faca toate “trucurile” pe care le face Wordpress, poate chiar mai multe.

Nu ma intelegeti gresit…ambele sunt cele mai bune platforme de blogging gratuite, insa daca este sa aleg intre cele 2 voi alege de fiecare data Blogger iar daca este sa aleg intre scriptul Wordpress si Blogger voi alege Wordpress pentru ca utilizand scriptul ai toata libertatea de a face ceea ce doresti cu blogul tau.

Desigur, decizia va apartine in totalitate, eu mi-am spus parerea si sper sa nu fi suparat vreun fan Wordpress.com .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu