25 noiembrie 2009

Opera 10.10 lansat în versiunea finală

Norvegienii de la Opera lansează versiunea cu numărul 10.10 a browser-ului cu acelaşi nume. Deşi nu au o cotă de piaţă care să reflecte potenţialul programului, cei de la Opera continuă să aducă inovaţii. Opera 10.10 include două dintre cele mai noi tehnologii dezvoltate de norvegieni.

Noua versiune de Opera include Opera Unite şi Opera Turbo . Opera Unite este tehnologia care îţi permite să partajezi şi să ai acces la fişierele prietenilor tăi şi ale altor utilizatori, direct din browser. Opera Unite nu se rezumă doar la filesharing, ci include şi alte facilităţi. Printre acestea oferă funcţii de media player şi messenger. În afară de aplicaţiile default, pot fi descărcate şi alte componente pentru Opera Unite din directorul de aplicaţii.

Opera Turbo este o facilitate care are rolul de a încărca mai rapid paginile pe conexiunile slabe la Internet. Face asta prin compresarea datelor cu ajutorul propriilor proxy servere. Mai multe informaţii despre Opera poţi afla din acest articol.

1 comentarii:

black spunea...

am incercat aceasta versiune
si pot spune 2 lucruri
1 Arata super bn la capitolul design, si la functii dar un mare defect. Consuma multe resurse. Cateodata cu 3 taburi deskise, pe youtube , si alte situri poate ajunge si la 200 rami si proc 40%. Nu se meriita.Tot la IE raman

Trimiteți un comentariu